Näytä kaikki palautteet

Pullasta porkkanaksi -Juhon elämäntapamuutos

Toni aloitti Juhon kanssa valmennuksen helmikuun alussa noin yhdeksän kuukautta sitten. Miehellä oli tavoitteena tiputtaa jokunen kilo pois ja sitä kautta saada lisää päivittäiseen jaksamiseen energiaa. Noh, käärittiin hihat ja lähettiin järkevöittämään Juhon syömisiä jossa napattiin huomioita ruuan säännöllisyyteen, monipuolisuuteen, laatuun ja määriin. Samalla otettiin mukaan kuntosalilla tapahtuva voimaharjoittelu, jossa pääpaino oli alussa rakenteellisen tasapainon kehittämisessä. Nostettiin levon ja palautumisen merkitystä entisestään, opeteltiin kuuntelemaan kehoa.

Mitä tällä saavutettiin 9 kuukaudessa? Noh, seuraavaa;

  • Rasvaa suli miehestä huikeat 43kg verran.
  • Senttejä huvennut kehosta yhteensä noin 70cm.
  • Voimatasot nousseet lähtötilanteesta 120 – 900% tulosparannuksilla.

Nyt moni vastaaantulija ymmärtää sen että miksi mies hymyilee lähes aina 😉

Tässä vielä Juhon tarina matkasta:


Marraskuussa 2015 minulle tuli sellainen olo, että nyt **ttu riittää. Aloin selailla Oulun kuntosaleja. Aikani selattuani löysin, ja paljon hyvää palautetta luettuani, uskalsin joulukuussa laittaa viestiä Tonille. Sovimme ajan kuntosaliohjelman suunnitteluun ja sen läpikäyntiin tammikuulle. Tämä tapaaminen oli käännekohta. Juteltuani Tonin kanssa, vakuutuin siitä, että pelkkä saliohjelma ei riitä tuloksiin. Tein päätöksen ottaa personal trainerin – eikä muuten kaduta tippaakaan.

Välillä on ollut vastoinkäymisiä, paikat ovat paukkuneet ja matkalta löytyy mm. kuukausi totaalilepoa treenistä. Ei se mitään, olinhan elämäntapa -koulussa. Tässä on hyvä olla asiantunteva personal trainer mukana, joka kertoo milloin levätään, milloin treenataan ja niin edelleen. Opeteltiin kuuntelemaan oman kehon viestejä. Vastoinkäymiset selätettiin ja noustiin voimakkaampana aina ylös.

Työtä tämä vaati, mutta toisaalta homma oli helppoa, koska ei tarvinnut kuin tehdä mitä käskettiin. Tonin opettavainen ote tekemiseen on hyvä, ymmärrän miksi tiettyjä asioita tehtiin ja sain loppuelämääni varten paljon juttuja, joita voin hyödyntää. Ymmärsin miksi näitä asioita tehdään juuri näin.

Wappuna halusin juhlia kolme päivää. Stressasin asian kertomisesta Tonille, koska pelkäsin, että se ei tulisi kysymykseenkään. Mutta kuinka ollakaan, kun otin asian puheeksi, vastaus olikin todella suopea. Tämä on elämäntapamuutos. Tällaiset juhlat kuuluvat opiskelijaelämääni, joten juhlin kaksi viikkoa kestävästä Wapusta kolme päivää. Qstockissa halusin käydä pitsalla, joten kävin pitsalla. Välillä saa ja pitää nautiskella. Elämäähän tämä on.

Mitä tämä elämäntapamuutos on minulle tuonut? Terveys on paremmalla tolalla. Minä jaksan juosta. Voin oikeasti lähteä juoksulenkille. Se on aika siistiä. Peruskoulun päättäreissä jo liian pieneksi käynyt 8 vuotta vanha rippipuku sopii päälleni. Löydän vaatteita kaupasta kuin kaupasta, ei tarvitse enää ostaa sitä vaatetta mistä sattuu löytymään kokoja. Iloa. Olen oppinut yhdeksän kuukauden aikana todella paljon hyvinvointiin liittyviä asioita. Tämä matka muutti elämäni.
”Minä 2.0, hauska tutustua.”


Meistä jokainen tiedostaa sen, että oikotietä tai pikadieettejä hallittuun ja pysyvään painonhallintaan ei ole. Ja muistakaa, jossakin vaiheessa elämää tulee se ”the hetki”, jolloin:

  1. minä voin päättää
  2. minä voin vaikuttaa
  3. aika ei muuta mitään, tekeminen muuttaa

Ja kun se hetki tulee, nappaa ammattilainen siihen mukaan joka ottaa huomioon Sinut yksilönä, auttaa ja tukee Sinua matkalla.

Me olemme täällä Sinua varten #sinäoletkeskipiste

    Olemme sinuun yhteydessä 24h sisällä.