Näytä kaikki palautteet

Merja: Peilistä katson nyt sporttinen minä

Peilistä katsoo takaisin joku ihan tuntematon ja tasaiseen tahtiin turvonnut tyyppi. Kyllä minä nyt saan itseni täksi kesäksi kuntoon. Vielä voin syödä tämänkin pussin karkkia ja huuhtoa ne limsalla alas. Syön sitten huomenna vähemmän. Jatkan salilla käymistä, vaikka olen samoilla painoilla tehnyt jo ikuisuuden. Varmaan se kunto joskus kasvaa…

Tätä samaa on jatkunut jo monta vuotta ja se kesäkunto karkaa vaan entistä kauemmaksi ja housut kiristää entistä enemmän. Voinko edes aloittaa laihduttamista, koska silloinhan ei saa syödä ja siitä seuraa järkyttävät migreenit. Viimein saan taottua paksuun kalloni, että oma terveys on kaiken sen panostamisen arvoinen.

Yksin en muutokseen pysty, vaan tarvitsen ehdottomasti siihen apua. Mutta mistä löydän itselleni sopivan pt:n? Oulussakin on monta personal traineria ja mistä ihmeestä löydä juuri itselleni sopivan? Eksyn netissä epätoivoisena surffatessani sivuille, jossa esitellään valtavan elämänmuutoksen tehnyt pt. Tämän tyypin täytyy tietää miten tämä homma toimii. Menee vielä muutama päivä ennen kuin uskallan lähestyä häntä sähköpostilla. Sovimme treffit kuntokeskus Liikkuun ja viimein saan sanottua haluavani kolmen kuukauden sopimuksen.

Ruokapäiväkirjan palauttaminen ja kehonkoostumuksen mittaaminen olivat pysäyttäviä hetkiä. Miten minussa voikin olla noin paljon rasvaa! Ihmetys oli kuitenkin suuri, kun kuulin syöväni liian vähän. Minulle ei meinannut millään mennä jakeluun, että minun täytyy alkaa syömään enemmän laihduttaakseni. Sain kattavat ohjeet terveelliseen ruokavalioon. Siinä vaiheessa tajusin, että olen syönyt aivan mitä sattuu. Ilmeeni oli varmasti näkemisen arvoinen, kun kaupassa etsin ohjeen mukaisia ruokia ostoskoriini.

Sain myös juuri minulle suunnitellut liikunta- ja saliohjelmat. Kävimme kaikki treenit yhdessä läpi ja huomasin tehneeni monia liikkeitä aivan väärin. Oikean tekniikan opittuani liikkeet tuntuivat oikeassa paikassa. Salitreenit sujuivat ja painoja sai huomaamatta olla lisäämässä. Nautin suunnattomasti salilla käymisestä, kun sain treenata minulle suunnitellun ohjelman mukaan. Liikuntaohjelma sisälsi myös monenlaisia lenkkejä, jotka tukivat harjoitteluani. Uuden ruokavalion noudattaminen oli lopulta yllättävänkin helppoa. Karkkia ei tehnyt edes mieli.

Kolmen kuukauden hikoilun jälkeen koitti totuuden hetki, uusi kehonkoostumus-mittaus. Tulokset nähtyäni järkytyin positiivisesti. Painokin oli tippunut kolmessa kuukaudessa 10 kiloa. Minäkö olen laihtunut näin paljon, siis minä?! Sopimusta tehdessäni varovasti toivoin viiden kiloin painonpudotusta. Kolmen kuukauden aikana en jatkuvasti tarkkaillut itseäni peilistä, vaan keskityin vain syömiseen ja treenaamiseen. Olin supertyytyväinen itseeni. Painon putoamisen ja kropan muuttumisen hoksasi vaatteiden väljyydestä. Vein kaikki vanhat vaatteeni kirpparille ja uusin koko vaatekaapin sisällön. Pää ei tuntunut pysyvän muutoksessa mukana, vaan olin aina ensin sovittamassa liian isoja vaatteita.

Kolme kuukautta meni nopeasti ja halusin jatkaa vielä jatkaa projektiani osaavissa käsissä, joten teimme uuden kolmen kuukauden sopimuksen. Tavoitteeksi otimme nyt lihaksen kasvattamisen. Treenit kovenivat ja minä nautin entistä enemmän. Ruokavalion muutoksen jälkeen virtaa oli entistä enemmän ja viidessä viikossa lihaksen kasvussa tapahtui valtava muutos. Tämä entisestään motivoi jatkamaan harjoittelua.

Monet ihmettelevät, miten jaksan syödä niin terveellisesti ja tehdä aina omat eväät töihin. Suuri ihmetyksen aihe on myös se, että jaksan mennä salille vielä töiden jälkeen. En voi kuvitella enää syöväni miten sattuu, mitä sattuu ja milloin sattuu. Liikkuminen on minulle nyt henkireikä ja sen ansiosta jaksan paremmin sekä töissä että kotona.

Mitä hyötyä personal trainerin hankkimisesta sitten on ollut? Kaikkein suurin muutos minun kohdallani on ollut opetella syömään oikein ja terveellisesti. Aiemmin luulin tietäväni miten se tapahtuu, mutta kuinka väärässä olinkaan. Nyt minulla on juuri minulle räätälöity harjoitusohjelma ja osaan tehdä liikkeet turvallisesti ja oikein. Salille mennessä tiedän mitä teen, enkä vain haahuile ympäriinsä laitteesta toiseen. Saan treeneistä huomattavasti enemmän irti, kun joku on piiskaamassa vieressä.

Parasta yhteisissä treeneissä on ollut itsensä ylittäminen. Itse en ole uskonut pystyväni sellaisiin suorituksiin kuin mihin personal trainerin tsemppaamisella olen päässyt. Personal trainerin kanssa treenit ovat myös vaihtelevia, yllättäviä ja itsestä otetaan aina vähän enemmän irti. Personal trainerini on myös kärsivällisesti vastannut lukemattomiin kysymyksiini, seurannut omia treenejäni syrjäsilmällä ja käynyt jopa omien treeniensä aikana minua opastamassa.

Mitä sitten olen saavuttanut palkatessani personal trainerin? Puolessa vuodessa ruokavalio on muuttunut täysin, kunto on kohonnut valtavasti, paino laskenut 14 kg, jaksaminen parantunut ja terveys kohentunut (ensimmäistä kertaa ikinä kolesterolini on loistavissa lukemissa). Lisäksi minua jatkuvasti vaivannut ja varsinkin kovan treenin jälkeen iskenyt migreeni on hävinnyt kokonaan.

Minulta on monesti kysytty milloin palaan normaaliin? Paluuta takaisin ei ole, tämä on minulle normaalia. Pelistä katsoo nyt sporttinen, treenaamiseen koukkuun jäänyt tyyppi. Vaatteet eivät enää purista ja energiaa on valtavasti. Projekti ei lopu tähän, vaan jatkuu taas loistavan pt:n ohjauksessa taas seuraavat puoli vuotta.

Tästä kaikesta saan kiittää asiansa osaavaa, huumorintajuista, ammattitaitoista, kannustavaa ja kaikin puolin mahtavaa personal traineriani Toni Väyrystä! Ilman sinua olisin edelleen sohvalla karkkipussi kädessä ja entistä turvonneempana. Toki olen itse tehnyt hurjan työn mutta Toni on tehnyt muutokseni mahdolliseksi! Kiitos!

-Merja-

Varaa ILMAINEN valmennuskonsultaatio

(Osallistuminen on siis maksutonta, eikä velvoita vielä mihinkään)

    Olemme sinuun yhteydessä 24h sisällä.