Näytä kaikki palautteet

Mari: Uutta potkua salitreeniin

Olen aina pitänyt itseäni melko liikunnallisena ihmisenä. Reilu vuosi sitten kuljin vielä säännöllisen epäsäännöllisesti salilla ja lenkkeilin, kuvitellen saaneeni hyviäkin tuloksia aikaiseksi. Elämä kuitenkin heitteli siihen malliin, että kuntoilu jäi yli puoleksi vuodeksi käytännössä lähes kokonaan.

Aloinkin tauon aikana lämmetä ajatukselle PT:n palkkaamisesta. Tartuin viimein puhelimeen ja kilautin Mikolle, joka vaikutti heti hyvin innostuneelta ottamaan haasteen vastaan. Heti puhelimessa keskusteltiin vähän tavoitteista sekä treenimahdollisuuksista ja sovittiin aloitustapaaminen seuraavalle viikolle. Puhelun jälkeen kilahti sähköpostiin ohjeet ensimmäistä tapaamista edeltävistä toimenpiteistä, joiden myötä motivaatio ja innostus treeniin alkoi jo heti kättelyssä nousta.

Jo ensimmäisellä tapaamisella varmistuin siitä, että olin kääntynyt oikean ihmisen puoleen. Ennakkojännitys karisi ensitapaamisella Mikon rennon ja tsemppaavan, mutta kuitenkin samalla asiallisen ja ammattimaisen asenteen myötä.

Heti alkuun ravintopuoli hiottiin kuntoon juuri niin kuin toivoinkin – ilman tarkkaa raaka-aineiden mittailua tai turhan tiukkoja sääntöjä. Mikon antamia ravinto-ohjeita oli, ja on edelleenkin, helppo noudattaa, sillä vaihtoehtoja löytyi useita ja omalle mielikuvitukselle jäi myös reilusti tilaa. Ylimääräiset napostelut jäivät jo alkuunsa pois, eikä niitä oikeastaan tee enää kovinkaan usein edes mieli, kun ruokailut muuten ovat kohdillaan.

Liikuntapuoli olikin sitten se, joka koki suuremman muutoksen. Mikon laatimat viikko-ohjelmat helpottivat huomattavasti treenaamista, joiden ansiosta ei tarvinnut miettiä mitä minäkin päivänä tulisi tehdä. Salitreenienkin osalta ohjelmat käytiin hyvin läpi ja tekniikat hiottiin tapaamisilla kuntoon.

Kertaakaan ei tarvinnut epäröidä kysyä, mikäli jokin asia mietitytti tai joku liike ei tuntunut hyvältä. Mikäli ei heti itse kehdannut sanoa, niin Mikko yleensä heti huomasi naamasta, mikäli jokin liike ei ollut mieleinen ja antoi toisen vaihtoehdon. Salitreenaamiseni sai todella paljon uutta potkua ja tietämykseni eri variaatiomahdollisuuksista lisääntyi roimasti kuluneiden kolmen kuukauden aikana. Koen olevani paljon itsevarmempi salilla kävijä, minun ei tarvitse enää jännittää arvosteleeko joku tekemisiäni, katsooko joku miettien ”mikähän tuo kuvittelee olevansa” tai teenkö liikkeet oikein. Uskallan kokeilla uuttakin ja kuunnella kehoani, tarkastella tuntemuksiani.  Minua ei enää hävetä hakea niitä ”miesten painoja”, sillä tiedän mihin pystyn. Tekniikoiden hiouduttua kuntoon painoja on saanut pikkuhiljaa lisätä ja fiilis on ollut huikea!

Mikon avulla sain vihdoin toteutetuksi haaveilemani elämäntaparemontin. Muutokset ovat olleet sellaisia, että niistä voi pitää kiinni jatkossakin. Mikon ottaminen PT:ksi onkin ollut ehkä yksi parhaimmista päätöksistäni ikinä! Voin todella lämpimästi suositella Mikkoa kaikille, jotka tuntevat epävarmuutta omassa treenaamisessaan, jotka eivät tunne pääsevänsä tavoitteisiinsa itsenäisesti ja jotka haluaisivat treenata, mutteivät ole löytäneet kunnon kipinää siihen tai jotka kaipaavat tukea kuntoiluunsa ja ravintopuoleensa.

Olen erittäin tyytyväinen personal trainer –jaksomme tuloksiin. Vaikka motivaatio oli pääsääntöisesti koko valmennusjakson ajan kohdillaan, oli usko tulosten saavuttamiseen välillä kuitenkin tiukoilla. Mikolta saadun tsemppauksen ja vinkkien avulla sain kuitenkin itseni aina liikkeelle ja se tuntui kerta toisensa jälkeen aina vain helpommalta. Mikko todella osaa hommansa ja tunnustelee taitavasti asiakkaan tuntemuksia, muokaten vaatimustasoa sen mukaan. Minun kohdallani kaikki meni ainakin jopa paremmin kun osasin ikinä odottaa. Kiitos!

– Mari

Varaa ILMAINEN valmennuskonsultaatio

(Osallistuminen on siis maksutonta, eikä velvoita vielä mihinkään)

    Olemme sinuun yhteydessä 24h sisällä.