fbpx

TUTUSTU ILMAISEKSI
KEMPELEENTIE 5: MA - KE 16-19
HIUKANPIHA 9: TI - TO 16-19

”Oikean tekniikan opittuani liikkeet tuntuivat oikeassa paikassa. Uuden ruokavalion noudattaminen oli lopulta yllättävänkin helppoa. Karkkia ei tehnyt edes mieli. Tulokset nähtyäni järkytyin positiivisesti. Painokin oli tippunut kolmessa kuukaudessa 10 kiloa.”

– Merja

Peilistä katsoo takaisin joku ihan tuntematon ja tasaiseen tahtiin turvonnut tyyppi. Kyllä minä nyt saan itseni täksi kesäksi kuntoon. Vielä voin syödä tämänkin pussin karkkia ja huuhtoa ne limsalla alas. Syön sitten huomenna vähemmän. Jatkan salilla käymistä, vaikka olen samoilla painoilla tehnyt jo ikuisuuden. Varmaan se kunto joskus kasvaa…

Tätä samaa on jatkunut jo monta vuotta ja se kesäkunto karkaa vaan entistä kauemmaksi ja housut kiristää entistä enemmän. Voinko edes aloittaa laihduttamista, koska silloinhan ei saa syödä ja siitä seuraa järkyttävät migreenit. Viimein saan taottua paksuun kalloni, että oma terveys on kaiken sen panostamisen arvoinen.

Yksin en muutokseen pysty, vaan tarvitsen ehdottomasti siihen apua. Mutta mistä löydän itselleni sopivan pt:n? Oulussakin on monta personal traineria ja mistä ihmeestä löydä juuri itselleni sopivan? Eksyn netissä epätoivoisena surffatessani sivuille, jossa esitellään valtavan elämänmuutoksen tehnyt pt. Tämän tyypin täytyy tietää miten tämä homma toimii. Menee vielä muutama päivä ennen kuin uskallan lähestyä häntä sähköpostilla. Sovimme treffit ja viimein saan sanottua haluavani kolmen kuukauden sopimuksen.

Ruokapäiväkirjan palauttaminen ja kehonkoostumuksen mittaaminen olivat pysäyttäviä hetkiä. Miten minussa voikin olla noin paljon rasvaa! Ihmetys oli kuitenkin suuri, kun kuulin syöväni liian vähän. Minulle ei meinannut millään mennä jakeluun, että minun täytyy alkaa syömään enemmän laihduttaakseni. Sain kattavat ohjeet terveelliseen ruokavalioon. Siinä vaiheessa tajusin, että olen syönyt aivan mitä sattuu. Ilmeeni oli varmasti näkemisen arvoinen, kun kaupassa etsin ohjeen mukaisia ruokia ostoskoriini.

Sain myös juuri minulle suunnitellut liikunta- ja saliohjelmat. Kävimme kaikki treenit yhdessä läpi ja huomasin tehneeni monia liikkeitä aivan väärin. Oikean tekniikan opittuani liikkeet tuntuivat oikeassa paikassa. Salitreenit sujuivat ja painoja sai huomaamatta olla lisäämässä. Nautin suunnattomasti salilla käymisestä, kun sain treenata minulle suunnitellun ohjelman mukaan. Liikuntaohjelma sisälsi myös monenlaisia lenkkejä, jotka tukivat harjoitteluani. Uuden ruokavalion noudattaminen oli lopulta yllättävänkin helppoa. Karkkia ei tehnyt edes mieli.

Kolmen kuukauden hikoilun jälkeen koitti totuuden hetki, uusi kehonkoostumus-mittaus. Tulokset nähtyäni järkytyin positiivisesti. Painokin oli tippunut kolmessa kuukaudessa 10 kiloa. Minäkö olen laihtunut näin paljon, siis minä?! Sopimusta tehdessäni varovasti toivoin viiden kiloin painonpudotusta. Kolmen kuukauden aikana en jatkuvasti tarkkaillut itseäni peilistä, vaan keskityin vain syömiseen ja treenaamiseen. Olin supertyytyväinen itseeni. Painon putoamisen ja kropan muuttumisen hoksasi vaatteiden väljyydestä. Vein kaikki vanhat vaatteeni kirpparille ja uusin koko vaatekaapin sisällön. Pää ei tuntunut pysyvän muutoksessa mukana, vaan olin aina ensin sovittamassa liian isoja vaatteita.

Kolme kuukautta meni nopeasti ja halusin jatkaa vielä jatkaa projektiani osaavissa käsissä, joten teimme uuden kolmen kuukauden sopimuksen. Tavoitteeksi otimme nyt lihaksen kasvattamisen. Treenit kovenivat ja minä nautin entistä enemmän. Ruokavalion muutoksen jälkeen virtaa oli entistä enemmän ja viidessä viikossa lihaksen kasvussa tapahtui valtava muutos. Tämä entisestään motivoi jatkamaan harjoittelua.

Monet ihmettelevät, miten jaksan syödä niin terveellisesti ja tehdä aina omat eväät töihin. Suuri ihmetyksen aihe on myös se, että jaksan mennä salille vielä töiden jälkeen. En voi kuvitella enää syöväni miten sattuu, mitä sattuu ja milloin sattuu. Liikkuminen on minulle nyt henkireikä ja sen ansiosta jaksan paremmin sekä töissä että kotona.

Mitä hyötyä personal trainerin hankkimisesta sitten on ollut? Kaikkein suurin muutos minun kohdallani on ollut opetella syömään oikein ja terveellisesti. Aiemmin luulin tietäväni miten se tapahtuu, mutta kuinka väärässä olinkaan. Nyt minulla on juuri minulle räätälöity harjoitusohjelma ja osaan tehdä liikkeet turvallisesti ja oikein. Salille mennessä tiedän mitä teen, enkä vain haahuile ympäriinsä laitteesta toiseen. Saan treeneistä huomattavasti enemmän irti, kun joku on piiskaamassa vieressä.

Parasta yhteisissä treeneissä on ollut itsensä ylittäminen. Itse en ole uskonut pystyväni sellaisiin suorituksiin kuin mihin personal trainerin tsemppaamisella olen päässyt. Personal trainerin kanssa treenit ovat myös vaihtelevia, yllättäviä ja itsestä otetaan aina vähän enemmän irti. Personal trainerini on myös kärsivällisesti vastannut lukemattomiin kysymyksiini, seurannut omia treenejäni syrjäsilmällä ja käynyt jopa omien treeniensä aikana minua opastamassa.

Mitä sitten olen saavuttanut palkatessani personal trainerin? Puolessa vuodessa ruokavalio on muuttunut täysin, kunto on kohonnut valtavasti, paino laskenut 14 kg, jaksaminen parantunut ja terveys kohentunut (ensimmäistä kertaa ikinä kolesterolini on loistavissa lukemissa). Lisäksi minua jatkuvasti vaivannut ja varsinkin kovan treenin jälkeen iskenyt migreeni on hävinnyt kokonaan.

Minulta on monesti kysytty milloin palaan normaaliin? Paluuta takaisin ei ole, tämä on minulle normaalia. Pelistä katsoo nyt sporttinen, treenaamiseen koukkuun jäänyt tyyppi. Vaatteet eivät enää purista ja energiaa on valtavasti. Projekti ei lopu tähän, vaan jatkuu taas loistavan pt:n ohjauksessa taas seuraavat puoli vuotta.

Tästä kaikesta saan kiittää asiansa osaavaa, huumorintajuista, ammattitaitoista, kannustavaa ja kaikin puolin mahtavaa personal traineriani Toni Väyrystä! Ilman sinua olisin edelleen sohvalla karkkipussi kädessä ja entistä turvonneempana. Toki olen itse tehnyt hurjan työn mutta Toni on tehnyt muutokseni mahdolliseksi! Kiitos!

-Merja-

”Rasvaa suli miehestä huikeat 43kg verran. Työtä tämä vaati, mutta toisaalta homma oli helppoa, koska ei tarvinnut kuin tehdä mitä käskettiin.”

-Juho

Toni aloitti Juhon kanssa valmennuksen helmikuun alussa noin yhdeksän kuukautta sitten. Miehellä oli tavoitteena tiputtaa jokunen kilo pois ja sitä kautta saada lisää päivittäiseen jaksamiseen energiaa. Noh, käärittiin hihat ja lähettiin järkevöittämään Juhon syömisiä jossa napattiin huomioita ruuan säännöllisyyteen, monipuolisuuteen, laatuun ja määriin. Samalla otettiin mukaan kuntosalilla tapahtuva voimaharjoittelu, jossa pääpaino oli alussa rakenteellisen tasapainon kehittämisessä. Nostettiin levon ja palautumisen merkitystä entisestään, opeteltiin kuuntelemaan kehoa.

Mitä tällä saavutettiin 9 kuukaudessa? Noh, seuraavaa;

  • Rasvaa suli miehestä huikeat 43kg verran.
  • Senttejä huvennut kehosta yhteensä noin 70cm.
  • Voimatasot nousseet lähtötilanteesta 120 – 900% tulosparannuksilla.

 

Nyt moni vastaaantulija ymmärtää sen että miksi mies hymyilee lähes aina 😉

Tässä vielä Juhon tarina matkasta:

Marraskuussa 2015 minulle tuli sellainen olo, että nyt **ttu riittää. Aloin selailla Oulun kuntosaleja. Aikani selattuani löysin, ja paljon hyvää palautetta luettuani, uskalsin joulukuussa laittaa viestiä Tonille. Sovimme ajan kuntosaliohjelman suunnitteluun ja sen läpikäyntiin tammikuulle. Tämä tapaaminen oli käännekohta. Juteltuani Tonin kanssa, vakuutuin siitä, että pelkkä saliohjelma ei riitä tuloksiin. Tein päätöksen ottaa personal trainerin – eikä muuten kaduta tippaakaan.

Välillä on ollut vastoinkäymisiä, paikat ovat paukkuneet ja matkalta löytyy mm. kuukausi totaalilepoa treenistä. Ei se mitään, olinhan elämäntapa -koulussa. Tässä on hyvä olla asiantunteva personal trainer mukana, joka kertoo milloin levätään, milloin treenataan ja niin edelleen. Opeteltiin kuuntelemaan oman kehon viestejä. Vastoinkäymiset selätettiin ja noustiin voimakkaampana aina ylös.

Työtä tämä vaati, mutta toisaalta homma oli helppoa, koska ei tarvinnut kuin tehdä mitä käskettiin. Tonin opettavainen ote tekemiseen on hyvä, ymmärrän miksi tiettyjä asioita tehtiin ja sain loppuelämääni varten paljon juttuja, joita voin hyödyntää. Ymmärsin miksi näitä asioita tehdään juuri näin.

Wappuna halusin juhlia kolme päivää. Stressasin asian kertomisesta Tonille, koska pelkäsin, että se ei tulisi kysymykseenkään. Mutta kuinka ollakaan, kun otin asian puheeksi, vastaus olikin todella suopea. Tämä on elämäntapamuutos. Tällaiset juhlat kuuluvat opiskelijaelämääni, joten juhlin kaksi viikkoa kestävästä Wapusta kolme päivää. Qstockissa halusin käydä pitsalla, joten kävin pitsalla. Välillä saa ja pitää nautiskella. Elämäähän tämä on.

Mitä tämä elämäntapamuutos on minulle tuonut? Terveys on paremmalla tolalla. Minä jaksan juosta. Voin oikeasti lähteä juoksulenkille. Se on aika siistiä. Peruskoulun päättäreissä jo liian pieneksi käynyt 8 vuotta vanha rippipuku sopii päälleni. Löydän vaatteita kaupasta kuin kaupasta, ei tarvitse enää ostaa sitä vaatetta mistä sattuu löytymään kokoja. Iloa. Olen oppinut yhdeksän kuukauden aikana todella paljon hyvinvointiin liittyviä asioita. Tämä matka muutti elämäni.
”Minä 2.0, hauska tutustua.”


Meistä jokainen tiedostaa sen, että oikotietä tai pikadieettejä hallittuun ja pysyvään painonhallintaan ei ole. Ja muistakaa, jossakin vaiheessa elämää tulee se ”the hetki”, jolloin:

  1. minä voin päättää
  2. minä voin vaikuttaa
  3. aika ei muuta mitään, tekeminen muuttaa

Ja kun se hetki tulee, nappaa ammattilainen siihen mukaan joka ottaa huomioon Sinut yksilönä, auttaa ja tukee Sinua matkalla.

Me olemme täällä Sinua varten #sinäoletkeskipiste

”Koen olevani paljon itsevarmempi salilla kävijä, minun ei tarvitse enää jännittää arvosteleeko joku tekemisiäni”

-Mari

Olen aina pitänyt itseäni melko liikunnallisena ihmisenä. Reilu vuosi sitten kuljin vielä säännöllisen epäsäännöllisesti salilla ja lenkkeilin, kuvitellen saaneeni hyviäkin tuloksia aikaiseksi. Elämä kuitenkin heitteli siihen malliin, että kuntoilu jäi yli puoleksi vuodeksi käytännössä lähes kokonaan.

Aloinkin tauon aikana lämmetä ajatukselle PT:n palkkaamisesta. Tartuin viimein puhelimeen ja kilautin Mikolle, joka vaikutti heti hyvin innostuneelta ottamaan haasteen vastaan. Heti puhelimessa keskusteltiin vähän tavoitteista sekä treenimahdollisuuksista ja sovittiin aloitustapaaminen seuraavalle viikolle. Puhelun jälkeen kilahti sähköpostiin ohjeet ensimmäistä tapaamista edeltävistä toimenpiteistä, joiden myötä motivaatio ja innostus treeniin alkoi jo heti kättelyssä nousta.

Jo ensimmäisellä tapaamisella varmistuin siitä, että olin kääntynyt oikean ihmisen puoleen. Ennakkojännitys karisi ensitapaamisella Mikon rennon ja tsemppaavan, mutta kuitenkin samalla asiallisen ja ammattimaisen asenteen myötä.

Heti alkuun ravintopuoli hiottiin kuntoon juuri niin kuin toivoinkin – ilman tarkkaa raaka-aineiden mittailua tai turhan tiukkoja sääntöjä. Mikon antamia ravinto-ohjeita oli, ja on edelleenkin, helppo noudattaa, sillä vaihtoehtoja löytyi useita ja omalle mielikuvitukselle jäi myös reilusti tilaa. Ylimääräiset napostelut jäivät jo alkuunsa pois, eikä niitä oikeastaan tee enää kovinkaan usein edes mieli, kun ruokailut muuten ovat kohdillaan.

Liikuntapuoli olikin sitten se, joka koki suuremman muutoksen. Mikon laatimat viikko-ohjelmat helpottivat huomattavasti treenaamista, joiden ansiosta ei tarvinnut miettiä mitä minäkin päivänä tulisi tehdä. Salitreenienkin osalta ohjelmat käytiin hyvin läpi ja tekniikat hiottiin tapaamisilla kuntoon.

Kertaakaan ei tarvinnut epäröidä kysyä, mikäli jokin asia mietitytti tai joku liike ei tuntunut hyvältä. Mikäli ei heti itse kehdannut sanoa, niin Mikko yleensä heti huomasi naamasta, mikäli jokin liike ei ollut mieleinen ja antoi toisen vaihtoehdon. Salitreenaamiseni sai todella paljon uutta potkua ja tietämykseni eri variaatiomahdollisuuksista lisääntyi roimasti kuluneiden kolmen kuukauden aikana. Koen olevani paljon itsevarmempi salilla kävijä, minun ei tarvitse enää jännittää arvosteleeko joku tekemisiäni, katsooko joku miettien ”mikähän tuo kuvittelee olevansa” tai teenkö liikkeet oikein. Uskallan kokeilla uuttakin ja kuunnella kehoani, tarkastella tuntemuksiani.  Minua ei enää hävetä hakea niitä ”miesten painoja”, sillä tiedän mihin pystyn. Tekniikoiden hiouduttua kuntoon painoja on saanut pikkuhiljaa lisätä ja fiilis on ollut huikea!

Mikon avulla sain vihdoin toteutetuksi haaveilemani elämäntaparemontin. Muutokset ovat olleet sellaisia, että niistä voi pitää kiinni jatkossakin. Mikon ottaminen PT:ksi onkin ollut ehkä yksi parhaimmista päätöksistäni ikinä! Voin todella lämpimästi suositella Mikkoa kaikille, jotka tuntevat epävarmuutta omassa treenaamisessaan, jotka eivät tunne pääsevänsä tavoitteisiinsa itsenäisesti ja jotka haluaisivat treenata, mutteivät ole löytäneet kunnon kipinää siihen tai jotka kaipaavat tukea kuntoiluunsa ja ravintopuoleensa.

Olen erittäin tyytyväinen personal trainer –jaksomme tuloksiin. Vaikka motivaatio oli pääsääntöisesti koko valmennusjakson ajan kohdillaan, oli usko tulosten saavuttamiseen välillä kuitenkin tiukoilla. Mikolta saadun tsemppauksen ja vinkkien avulla sain kuitenkin itseni aina liikkeelle ja se tuntui kerta toisensa jälkeen aina vain helpommalta. Mikko todella osaa hommansa ja tunnustelee taitavasti asiakkaan tuntemuksia, muokaten vaatimustasoa sen mukaan. Minun kohdallani kaikki meni ainakin jopa paremmin kun osasin ikinä odottaa. Kiitos!

– Mari

KATSO MYÖS: VOIMALAN VALMENTAJAN tONI VÄYRYSEN VALTAVA MUODONMUUTOS

Varaa ILMAINEN valmennuskonsultaatio

Jos luit tänne asti, olet selvästi miettinyt, kuinka saisit haluamasi muutoksen aikaan.

Joten mikset ottaisi seuraavaa askelta nyt?

Vain siten saat tuloksia. Muuten asioista stressaaminen vain jatkuu – ilman toimivaa, selkeää reseptiä.

Muista – et voi hävitä mitään. Osallistuminen konsultaatioon on maksutonta, eikä velvoita vielä mihinkään. Saat siinä selkeät askeleet haluamasi muutoksen aikaansaamiseksi – vaikka et  ottaisi lopulta valmennusta.

Hei sinulle!

Tilaa Voimalan uutiskirje, niin pysyt mukana meidän kyydissä!

Saat tietoa tapahtumista, tarjouksista ja tulevista pienryhmävalmennuksista!